Accommodation

150 gäster kan övernatta samtidigt på Bommersvik. Hotellet har 81 rum, varav 27 dubbelrum och ett antal stugor. De är fördelade i fem byggnader: Milan, Höjden, Hyttan, Smedjan och Gillet. Flera av rummen är nyrenoverade. På natten sänker sig friden över Bommersvik och man sover lugnt i sköna sängar, långt bort från storstadens larm och trafik.

rum

Hotellchef

Annelie Dahlin

Beskriv Bommersvik med tre ord.
– Blunda, andas och njut!

Vilken är din egen bakgrund?
– Jag lärde mig grunderna i serviceyrket när jag arbetade på Scandinavian Service Partner på Arlanda. Det var fart, fläkt och mycket folk. Sedan jag började på Bommersvik och har jag haft flera arbetsuppgifter i restaurangen, reception och bokningen. 2009 fick jag ansvaret som hotellchef, vilket innebär att jag ansvarar för den operativa driften, ser till att vi har rätt bemanning med mera. Jag har också ett kvalitetsansvar och varje dag tar jag på mig kundglasögonen för att se hur vi lever upp till förväntningarna i alla små detaljer.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Varje dag bjuder på nya utmaningar och mina arbetsdagar är flexibla. Jag rycker många gånger in där  det behövs. Vi arbetar ständigt för att förbättra servicegraden och överträffa gästernas förväntningar. Det är en tuff och spännande utmaning som förutsätter personal som brinner för sitt arbete. Vi vill att gästerna ska känna sig trygga i att det är enkelt att vara på Bommersvik.

Vilka egenskaper prioriterar du när du anställer personal?
– Attityd! Personer som har servicen i sig, som kommer att se och bry sig om gästen och som klarar att ligga steget före när det gäller att förstå gästens behov och överträffa förväntan. Man ska ha drivkraften att vilja förnyas och man ska fungera tillsammans med de andra i gruppen.

Vilka aspekter är viktigast för att få nöjda gäster på Bommersvik?
– Det är detaljplaneringen och den interna kommunikationen. Alla måste sträva mot samma mål och vi måste veta kundens behov för att kunna ge det lilla extra. Sedan måste vi själva vara nöjda, glada och må bra. Att trivas på sin arbetsplats är en förutsättning för att kunna ge av sig själv.