Utflyktsmål och aktiviteter att göra utanför stockholm

Vakna utvilad här på Bommersvik som ligger utanför stockholm, gå upp till vår restaurang och njut av vår stora frukostbuffé. Åk till Taxinge slottscafé och fika! Därifrån kan du ta Ångbåten till Mariefred, titta på Gripsholms slott eller bara gå runt i ”byn” och strosa. Ni kan sedan ta Ångtåget tillbaka till Taxinge!

Ångfartyget Mariefred (20 km, 25 min)
Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.
Vill ni ta en liten tur så kan ni gå på ångfartyget vid ex. Taxinge slott. 
För mer info se http://www.mariefred.info/turlista-och-priser/

Lådbilslandet (8 km, 10 min)
I Lådbilslandet kör du bil på riktigt! Lådbilslandet är som bäst för barn i åldern 3 till 9 år.
Bilarna har riktiga motorer och körs på asfalterade vägar i en uppbyggd miniatyrstad
med broar, rondeller och vägkorsningar. Du väljer själv om du skall köra vanlig bil,
buss, polisbil eller värsta långtradaren med släp. 
Har du spring kvar i benen eller vill prova på annat mellan varven finns det ett litet nöjesfält med karusell, hoppborg, lekpark och hinderbana. Efter hinderbanans strapatser kan det vara skönt att vila en stund. En tur med minitåget eller en flottfärd över vattendammen tillsammans med kompisarna är uppskattade nöjen.

Tom Tits Experiment (18 km, 20 min)
På fyra våningsplan och ute i parken (öppen maj-september), finns experiment för både stora och små. Experiment som lockar oss att utforska teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer.
Alla experiment går att prova själv, inga förkunskaper behövs och det allra mesta kan alla göra, oavsett ålder. Många sinnen tas i bruk och en hel del experiment upplever man helt enkelt i kroppen genom att snurra, hoppa och studsa.

Taxinge slottscafé (21 km, 25 min)
Upplev norra Europas största kakbord med ca 65 sorters hembakat bröd. Allt från smörgåsar till delikata tårtor. Kakbordet ändras efter säsong och över tid men innehåller aldrig under 65 olika sorter. Du avnjuter ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Ångtåg
 
Museijärnväg Östra Södermanlands Järnväg (20 km, 25 min)
Gå på tåget ex. vid Taxinge slott
Taxinge– Läggesta – Mariefred
Res historiskt! Ta möjligheten att åka med ångtåget från ex. Taxinge till Mariefred.
Man kan även ta det “moderna” tåget till Läggesta för att sen därifrån åka med ångtåget till Taxinge. För tidtabell, se www.oslj.nu 

Gripsholms slott (30,5 km, 30 min)
Slottet byggdes på 1500-talet på Gustav Vasas initiativ. Här finns välbevarade rum från den epoken, det mest berömda är Hertig Karls kammare. 
Till sevärdheterna hör Gustav III:s teater, som teaterkungen lät inreda i ett av slottets runda renässanstorn.
Gripsholms slott är internationellt känt för sin stora porträttsamling – Svenska statens porträttsamling – med porträtt av betydande personer från Gustav Vasas dagar ända fram till vår egen tid. Med närheten till naturreservatet Gripsholms hjorthage och Mariefred med butiker, kaféer och restauranger är Gripsholm ett populärt utflyktsmål.

Sydpoolen (21 km, 20 min)
Här finns storstockholms enda bassäng med hissnande vågor, rutschbanor,
strömkanal, bubbelbädd, bubbelpool och vattenleksaker.
För de allra minsta barnen erbjuder de Pigges Lagun – ett litet miniäventyrsbad.
Deras långa vattenrutschbana tillhör kategorin “värsting” där det verkligen går undan. Rekordet i den 65 m långa banan är 6.95 sekunder.
Ute i motionsbassängen har de även stor bubbelpool. Sommartid öppnar de upp utomhusbeachen med stor gräsmatta, vilstolar, serveringsbord, duschar m.m.

Torekällberget (18 km, 20 min)

Är ett friluftsmuseum på Torekällberget i centrala Södertälje i Stockholms län
Museet invigdes 1929 och visar hur man levde i Södertälje och östra Södermanland på 1800-talet. Museiområdet är uppdelat i "Staden" och "Landet". Nora väderkvarn har blivit "varumärket" och symbol för museet. 1800-talsveckan på Torekällberget är ett återkommande sommararrangemang där den sörmländska historien vaknar till liv igen.

Kvarnlötsparken (13 km, 18 min)
Kvarnlötsparken väntar skog, lek och pannkakor som grillas över öppen eld.
Här finns en äventyrsbana med hinderbanor i olika svårighetsgrader, skattjakt, bondens lekstuga,
frågesport och en rolig linbaba.

Lådbilslandet
sjöutsikt från bastun
Sjöstuga med sjöutsikt
badhuset
Fyll i formuläret nedan för att göra en förfrågan så kontaktar vi er så snart vi kan.
Sjovillan med sjöutsikt