Vi satsar på nära mat

Mycket av det du bjuds på hämtar vi inom en radie på två mil. Åtta kilometer från vårt kylskåp
betar korna som tillhandahåller mjölken. Bordsvattnet som serveras stilla eller kolsyrat, hämtas
vår egen grundvattentäkt. Svampen plockas i skogarna runt Yngern och honungen får vi från
egna bikupor. Kräftorna fiskas i vårt eget vatten. De nässlor, örter, rabarber, nypon och syrener
som finns i din sallad plockar vi själva på vår egen mark. Viltköttet kommer från Ekenbergs Gård i Enhörna.
Rotsaker, frukt och kött köper vi från Åbykvarns Gård i Hölö. Äggen köper vi från en bonde
i Sörmland och dessertostarna kommer från Jürss mejeri i Hälleforsnäs.
Genom att vi använder närodlat i så stor omfattning som möjligt kan vi erbjuda en nära, färsk och smakfull
måltid samtidigt som vi värnar om miljön och det lokala näringslivet. Det är något som vi är väldigt stolta över.

Vår matfilosofi

blabarsris

Matglädje tillsammans

”Matglädje tillsammans” är en passande titel för vår kokbok där Bommersviks kockar tillsammans med personalen på gården Åby kvarn har skrivit en mycket underhållande och personlig bok med recept och bilder efter olika årstider och säsonger i Sörmland.

Boken säljs på Bommersvik, på Åbykvarn och Södertälje turistbyrån.

Hos oss på Bommersvik betalar du endast 150 kr.

bokomslag
Vinnare

Prisad kokbok! (hösten 2017)

"Bommersviks kokbok "Matglädje tillsammans" har fått måltidsakademiens 2:a pris som kokbok med anknytning till restaurang.

Juryns motivering: "Bommersvik och Åbykvarn guidar oss genom de olika årstiderna och vilka råvaror, som är bäst just då. Samarbetet mellan kök och odling blir en kreativ combo, och gästerna jublar!"

Ett stort grattis Helena och Tony!