Utflyktsmål och aktiviteter att göra i Sörmland

Bommersvik är en perfekt utgångspunkt för att utforska Sörmland och hitta spännande utflyktsmål utanför Stockholm. Många av våra gäster upptäcker visserligen att det räcker gott och väl med alla aktiviteter som finns på plats och hellre stannar i och kring Bommersvik, men för dig som vill upptäcka mer har vi många förslag!Ångfartyget Mariefred (20 km, 25 min)
Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess.
För mer info se http://www.mariefred.info/turlista-och-priser/

Ångtåg
Museijärnväg Östra Södermanlands Järnväg (20 km, 25 min)
Taxinge– Läggesta – Mariefred
Res historiskt! Ta möjligheten att åka med ångtåget från ex. Taxinge till Mariefred.
Man kan även ta det “moderna” tåget till Läggesta för att sen därifrån åka med ångtåget till Taxinge. För tidtabell, se www.oslj.nu    

Ta ångfartyget från Taxinge Slott, med fikastopp på slottet, till Mariefred. Strosa runt den mysiga staden och besök Gripsholms Slott. Sedan tar ni ångtåget tillbaka till Taxinge. Ett stopp på Turinge ost & vin är ett måste på återresan från Taxinge! 

Taxinge slottscafé (21 km, 25 min)
Upplev norra Europas största kakbord med ca 65 sorters hembakat bröd. Allt från smörgåsar till delikata tårtor. Kakbordet ändras efter säsong och över tid men innehåller aldrig under 65 olika sorter. Du avnjuter ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren.

Gripsholms slott (30,5 km, 30 min)
Slottet byggdes på 1500-talet på Gustav Vasas initiativ. Här finns välbevarade rum från den epoken, det mest berömda är Hertig Karls kammare. 
Till sevärdheterna hör Gustav III:s teater, som teaterkungen lät inreda i ett av slottets runda renässanstorn.
Gripsholms slott är internationellt känt för sin stora porträttsamling – Svenska statens porträttsamling – med porträtt av betydande personer från Gustav Vasas dagar ända fram till vår egen tid. Med närheten till naturreservatet Gripsholms hjorthage och Mariefred med butiker, kaféer och restauranger är Gripsholm ett populärt utflyktsmål.

Turinge Ost & Vin (9,1 km, 12 min)
Turinge Ost & Vin är både en familjedriven restaurang och saluhall, med vinprovningar och eget surdegsbageri. Ett besök här är ett måste! 
https://turingeostochvin.se/

Roliga utflykter med barnen

Sydpoolen (21 km, 20 min)
Här finns storstockholms enda bassäng med hissnande vågor, rutschbanor,
strömkanal, bubbelbädd, bubbelpool och vattenleksaker.
För de allra minsta barnen erbjuder de Pigges Lagun – ett litet miniäventyrsbad.
Deras långa vattenrutschbana tillhör kategorin “värsting” där det verkligen går undan. Rekordet i den 65 m långa banan är 6.95 sekunder.
Ute i motionsbassängen har de även stor bubbelpool. Sommartid öppnar de upp utomhusbeachen med stor gräsmatta, vilstolar, serveringsbord, duschar m.m.

Torekällberget (18 km, 20 min)

Är ett friluftsmuseum på Torekällberget i centrala Södertälje i Stockholms län
Museet invigdes 1929 och visar hur man levde i Södertälje och östra Södermanland på 1800-talet. Museiområdet är uppdelat i "Staden" och "Landet". Nora väderkvarn har blivit "varumärket" och symbol för museet. 1800-talsveckan på Torekällberget är ett återkommande sommararrangemang där den sörmländska historien vaknar till liv igen.

Kvarnlötsparken (13 km, 18 min)
Kvarnlötsparken väntar skog, lek och pannkakor som grillas över öppen eld.
Här finns en äventyrsbana med hinderbanor i olika svårighetsgrader, skattjakt, bondens lekstuga,
frågesport och en rolig linbana.

Tom Tits Experiment (18 km, 20 min)
På fyra våningsplan och ute i parken (öppen maj-september), finns experiment för både stora och små. Experiment som lockar oss att utforska teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer.
Alla experiment går att prova själv, inga förkunskaper behövs och det allra mesta kan alla göra, oavsett ålder. Många sinnen tas i bruk och en hel del experiment upplever man helt enkelt i kroppen genom att snurra, hoppa och studsa.

Utflykter från Bommersvik


battur bommersvik

Utflykt från Bommersvik

Har du frågor? Fyll i formuläret nedan, ring 08-552 410 00 eller maila receptionen@bommersvik.se.