Växthuset

Under våren 2020 stod vårt efterlängtade växthus färdigt!

Det är här vi odlar tomater, örter och grönsaker som gästerna själva får plocka och smaka av. När det inte är odlingssäsong gör vi sittbänkar och skapar ett mysigt uterum - för glöggen vid juletid eller kaffepausen när de första solstrålarna kikar fram på vårkanten och det är lite för kallt att sitta utomhus. 

I samband med att växthuset byggdes påbörjade vi ett projekt med att fermentera matavfall - bokashi. Det ger en jord proppfull av näring. Metoden binder samtidigt kolet i marken till skillnad från traditionell kompostering som avger koldioxid. Det är ett hållbart och smart sätt att ta tillvara det matavfall som produceras i ett restaurangkök.

Bommersvik är först ut i Sverige med att själva implementera och använda bokashi som restaurang och hotell. Bokashijorden använder vi i våra egna odlingar i växthuset och till rabatter istället för att köpa jord som fraktas långt. 

För att kunna genomföra växthusprojektet har vi sökt och fått bidrag från LEADER och EUs jordbruksfond för landsbygdsutveckling.

  

 

vatten