Naturnära restaurang med sjöutsikt med matlagning på ett hållbart vis utanför Stockholm

Maten är viktig för oss på Bommersvik och vi gör hela tiden medvetna produkt- och producentval för miljön skull.

Vår ambition är att maten ska ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga och varje måltid är omsorgsfullt avvägd för att lyfta varje maträtts specifika smaker. Panoramafönstret med utsikt över sjön Yngern gör måltiden komplett.

Vi satsar på nära mat

Mycket av det du bjuds på hämtar vi inom en radie på två mil.
Åtta kilometer från vårt kylskåp betar korna som tillhandahåller mjölken. Bordsvattnet som serveras stilla eller kolsyrat, hämtas vår egen grundvattentäkt. Svampen plockas i skogarna runt Yngern och honungen får vi från egna bikupor. Kräftorna fiskas i vårt eget vatten. De nässlor, örter, rabarber, nypon och syrener som finns i din sallad plockar vi själva på vår egen mark.

Viltköttet kommer från Ekenbergs Gård i Enhörna. Rotsaker, frukt och kött köper vi från Åbykvarns Gård i Hölö. Äggen köper vi från en bonde i Sörmland och dessertostarna kommer från  Jürss mejeri i Hälleforsnäs.

Genom att vi använder närodlat i så stor omfattning som möjligt kan vi erbjuda en nära, färsk och smakfull måltid samtidigt som vi värnar om miljön och det lokala näringslivet. Det är något som vi är väldigt stolta över.