Hållbart Bommersvik

Vi satsar på nära mat

Mycket av det du bjuds på hämtar vi inom en radie på två mil. Åtta kilometer från vårt kylskåp betar korna som tillhandahåller mjölken. Bordsvattnet som serveras stilla eller kolsyrat, hämtas vår egen grundvattentäkt. Svampen plockas i skogarna runt Yngern och honungen får vi från egna bikupor. Kräftorna fiskas i vårt eget vatten. De nässlor, örter, rabarber, nypon och syrener som finns i din sallad plockar vi själva på vår egen mark. Viltköttet kommer från Ekenbergs Gård i Enhörna.

Rotsaker, frukt och kött köper vi från Åbykvarns Gård i Hölö. Äggen köper vi från en bonde i Sörmland och dessertostarna kommer från Jürss mejeri i Hälleforsnäs. Genom att vi använder närodlat i så stor omfattning som möjligt kan vi erbjuda en nära, färsk och smakfull måltid samtidigt som vi värnar om miljön och det lokala näringslivet.

Det är något som vi är väldigt stolta över.

Vår matfilosofi (pdf)
prisbelönt kokbok

Matglädje tillsammans

”Matglädje tillsammans” är en passande titel för vår kokbok där Bommersviks kockar tillsammans med personalen på gården Åbykvarn har skrivit en mycket underhållande och personlig bok med recept och bilder efter olika årstider och säsonger i Sörmland.

Kokboken vann måltidsakademiens 2:a pris som kokbok med anknytning till restaurang (2017).

Juryns motivering: ”Bommersvik och Åbykvarn guidar oss genom de olika årstiderna och vilka råvaror, som är bäst just då. Samarbetet mellan kök och odling blir en kreativ combo, och gästerna jublar!”

Ett stort grattis Helena och Tony!

Boken säljs på Bommersvik, på Åbykvarn och Södertälje turistbyrån.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi finns här och vill gärna hjälpa dig med dina frågor. Välj det kontaktsätt som passar dig bäst.