Vår historia och själ

Att komma till Bommersvik är lite som att komma hem

– Många av våra gäster säger att Bommersvik känns lite som hemma. För mig är hemma en plats där jag känner mig trygg, kan slappna av och vara mig själv. Kanske är det de känslorna som över åren har blivit något av Bommersviks själ och som gör att så många av oss känner just det – att det känns som att komma hem till Bommersvik.

Bommersvik är inte bara en konferensanläggning utan en plats där drömmar, idèer och tankar både har väckts och infriats. Där möten mellan människor har förändrat, inte bara Sverige, utan faktiskt världen.

Här har statsministrar och engagerade ungdomar diskuterat ideologi och reformer för framtiden. Hit har socialdemokratiska statsministrar som Olof Palme, Ingvar Carlsson och Göran Persson bjudit in presidenter och världsledare för att mötas och samtala i den rofyllda och inspirerande miljö som Bommersvik erbjuder. Här har Anna Lindh, Margot Wallström och många andra samtalat under promenader längs stigarna vid Yngerns strand.

Generationer av ungdomar så långt tillbaka som från 30-talet har fått med sig minnen för livet från Bommersvik. Min pappa var här på 50-talet och berättade ofta med stor glädje och något drömskt i blicken om sena möten och samtal om livet och världen. Jag själv kommer aldrig att glömma när Tage Erlander kom en stund för att möta oss SSU:are och hur han nyfiket och engagerat lyssnade på vad vi hade att berätta.

Vi som jobbar här är måna om att tillsammans med våra ägare förvalta arvet av minnesvärda och utvecklande möten väl. Idag är det kanske viktigare än på länge med mötesplatser där människor kan föra tillitsfulla samtal, i en trygg och avslappnad miljö.

Det kan handla om hur vi har det tillsammans på jobbet. Det kan handla om viktiga politiska samtal.

Men det kan också handla om att bara få vara och ha kul tillsammans med andra. Oavsett vilket ditt syfte är så vill skapa bästa möjliga förutsättningar för just ditt möte.

Jag vill hälsa dig varmt välkommen till Bommersvik! – Jeanette Svensson, VD

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi finns här och vill gärna hjälpa dig med dina frågor. Välj det kontaktsätt som passar dig bäst.