Hållbara möten i naturskön miljö
Hållbarhet
På Bommersvik gör vi vad vi kan för att värna om vår gemensamma miljö. Hållbarhetsarbetet är en ständigt pågående och självklar del i vår verksamhet.
Som Svanenmärkt verksamhet har vi tagit ett helhetsgrepp om vårt miljöarbete och klarat Svanens höga krav. För att bli Svanenmärkt måste vi som verksamhet klara ett antal gränsvärden. Energiförbrukning som är ett av gränsvärdena, är ett av de områden som ger upphov till störst miljöpåverkan. Bommersvik använder egen grundvattentäkt för den största delen av uppvärmningen och biopanna som komplement. 2023 installerade vi 624 solpaneler som nu producerar nästan 30% av vår elförbrukning.
Som Svanenmärkta arbetar vi aktivt med att minska avfallsmängderna och vattenförbrukningen.
Genom att göra stora delar av den tidigare gräsmattan till ängsmark främjar vi den biologiska mångfalden och minskar vattenförbrukningen. Vi har även bikupor och slungar vår egna hononug.
En Svanenmärkt verksamhet arbetar också med att optimera användningen av kemiska produkter. De produkter som används är i hög grad miljömärkta. Restaurangen använder en hög andel ekologiska livsmedel och kaffet du dricker hos oss är självklart både krav- och fairtrademärkt. Bommersvik handlar utöver detta en stor del råvaror från lokala och småskaliga producenter och anpassar menyerna efter aktuell tillgång och säsong.
Här kan du läsa mer om vår matfilosofi där hållbarhet och omtanke är en självklarhet.
På Bommersvik är vi alla engagerade och arbetar hela tiden med att utveckla och hitta nya sätt att jobba ännu mer hållbart.
624 nya solpaneler
Nu kan Du bidra till ett mer hållbart Bommersvik
Vår Svanenmärkning är viktigt för oss
”I Sverige finns över 250 hotell som året runt jobbar för att minska sin miljöpåverkan och göra din upplevelse så bra och hållbar som möjligt. Variationen är stor, från stadshotell och kursgårdar, till slott, herrgårdar och spa-anläggningar. Vi på Miljömärkning Sverige har varit på plats och kontrollerat allt från städkemikalier till källsortering och energiförbrukning.”
