Senast uppdaterad december 2021

Med anledning av covid-19

Vi på Bommersvik satte in tidiga åtgärder för att begränsa smittspridningen av Covid-19 redan i februari 2020. Vi har fått mycket beröm från våra gäster om en trygg miljö som tagit folkhälsomyndighetens rekommendationer på stort allvar. Det ska vi fortsätta att göra när vi nu går in i en ny mer osäker period av ökad smittspridning samt nya restriktioner från regeringen per idag 21 december 2021.

Vi fortsätter med de åtgärder vi haft sedan i våras med handsprit, tillgång på munskydd, luftig möblering med minst 1 meter mellan sällskapen och styrning av flöden där trängsel kan uppstå. Dessutom sätter vi in ytterligare åtgärder från måndagen den 13 december för att skapa en rygg och trivsam vistelse hos oss – både för gäster och personal.

Vi är en stor anläggning med många olika fastigheter och har goda möjligheter att erbjuda både hybridmöten och luftiga lokaler och därmed minskad risk för trängsel. Vi har också en stor och luftig restaurang och därutöver ett chambre séparée.. Det är av största vikt att vi kan erbjuda en trygg matstund hos oss – oavsett tid på dygnet.

Vi kommer därför from måndag 13 december införa krav på covidbevis/negativt antigen/pcr test för samtliga gäster från 18 år. Det gäller även personalen. Syftet är att bidra till minskad smittspridning och samtidigt möjliggöra trygga möten och måltider tillsammans hos oss på Bommersvik.

Vad innebär det för dig?

Konferensgäst på Bommersvik

I samband med uppstarten av er konferens/utbildning, där besök i vår restaurang ingår, kommer personal från oss att kontrollera giltigt covidbevis och legitimation, alternativt ett negativt antigentest eller pcr-test.

Det innebär att ni efter det kan röra er fritt mellan lokaler, hotell och restaurang under resten av er vistelse.  Detta gäller oavsett om ni har en dagkonferens eller med övernattning

Julbordsgäst/Nyårsårsgäst på Bommersvik

Sedan tidigare har vi enligt regeringens krav, begärt covidbevis alt läkarintyg i samband med julbord med livemusik. Nu utökas alltså detta och gäller samtliga av våra julbord och nyårserbjudande. Det är inte tilltåtet att dansa till musiken. Observera att barn och ungdomar under 18 inte omfattas av kravet.

Lunchgäst på Bommersvik

Även du som vill komma och äta en lunch hos oss behöver från den 13 december uppvisa antingen ett covidbevis eller ett negativt provsvar på pågående infektion med covid-19. Detta gör du hos hovmästaren vid ankomst.
Vi uppmuntrar nu ännu starkare till att boka ditt bord via hemsidan eller telefon innan ankomst för att säkerställa att vi kan erbjuda ett bord till er.
Sittande servering innebär att vi fortfarande kan erbjuda buffé – så länge trängsel inte uppstår men att våra gäster behöver sitta ner och äta och hålla avstånd mellan borden.

Personal på Bommersvik

Även all vår personal omfattas av de nya riktlinjerna vilket innebär att arbetsgivaren kontrollerar antingen ett covidbevis eller ett max 48h gammalt negativt antigen/pcr-test på alla anställda tillsvidare.

Frågor och svar:

Q: Vad är ett covidbevis och hur får jag det?

Vaccinationsbevis är ett intyg på antalet vacciantionssprutor för covid-19 som du har tagit och du laddar ner det via www.covidbevis.se där kan du ladda ner det till din telefon eller skriva ut den. Glöm inte att ta med giltig information

Q: Vad är ett antigen eller pcr-test och är båda giltiga?

PCR står för Polymer Chain Reaction. Provtagningen görs med en pinne som är speciellt gjord för att fånga upp virus i näsan eller svalget. Provet skickas sedan iväg på analys och provsvaren kommer vanligtvis inom ett par dagar. PCR-test har en hög känslighet och kan påvisa covid-19 vid små mängder virus, både tidigt och sent i infektionsförloppet.

Antigentest – Testet känner av proteiner som finns på virusets yta och du kan ofta få svar redan inom 10-30 minuter. Jämfört med ett PCR-test så behöver antigentest en större mängd virus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att antigentest tas tidigt, senast den femte dagen med symptom, för att kunna fastställa en diagnos på covid-19.

Q: Jag kan/vill inte visa upp mitt covidbevis, alternativt jag kan eller vill inte vaccinera mig, hur går jag tillväga för att besöka er då?

Du kan uppvisa ett max 48 timmar gammalt negativt antigen eller pcr-test. Du kan köpa ett antigentest hos oss i receptionen för 50kr.

Q: Om jag vill avboka mitt julbord eller nyårshelg pga detta eller för oro för den ökade smittspridningen, vad gäller då?
Kontakta oss gällande avbokningsregler via 08-554 308 18

Q: Om jag vill avboka min konferens pga detta eller för oro för den ökade smittspridningen, vad gäller då?
Så länge restriktionerna inte förbjuder möten hänvisar vi till våra bokningsregler för konferens som du kan läsa om på vår hemsida. Hos oss går det bra att genomföra hybridmöten där delar av deltagarna medverkar digitalt. Kontakta receptionen för mer information om tillgänglig teknik och kameror på plats.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi finns här och vill gärna hjälpa dig med dina frågor. Välj det kontaktsätt som passar dig bäst.